Hozzávalók:
- 160 g vaj vagy margarin
- 150 g cukor
- 2 biocitrom reszelt héja
- 60 g frissen facsart citromlé
- 4 tojás
- 180 g liszt
- 5 g (fél csomag) sütőpor
Máz:
- 60 g porcukor
- 2 evőkanál citromlé
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Robotgéppel keverjük ki a vajat a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tojásokat és a citromlét. A lisztet szitáljuk hozzá a sütőporral együtt, és fakanállal keverjük össze. Ne keverjük túl! Terítsük sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe, és süssük 25 percig. Süssük 25 percig. Ha kihűlt, díszítsük a citromos mázzal, citromszeletekkel. Jó évágyat!
Szabókiné Jung Andrea készítette el a Cookist receptje alapján.