Tészta:
- 6 tojás
- 6 púpozott evőkanál kristálycukor
- 6 púpozott evőkanál finomliszt
Krém:
- 4 dl 20%-os tejföl
- 2 dl Hulala tejszín
- 1 nagy citrom reszelt héja és leve
- ízlés szerint porcukor
6 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral kikeverünk. 6 tojásfehérjét egy kicsit felverünk, majd tovább verjük 3 evőkanál cukorral, egészen keményre. 6 evőkanál liszttel és a habbal összekeverjük a fehérjét, majd a sárgáját is óvatosan. A piskótát megsütjük, ne szárítsuk ki! Feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, megtöltjük a következő krémmel: a 2 pohár tejfölbe belekeverjük a citrom reszelt héját és levét, majd a kemény habbá vert tejszínt. Mivel a tejszín magában nem édes, most megkóstoljuk, és édesíthetjük még. Lehet ételfestékkel színezni is, a fantáziánkra van bízva.
A tetejére csokimáz kerül. Azt úgy készítem, hogy margarint, kakaóport, kevés porcukrot mikróban alacsony fokozaton felolvasztok.
A megtöltött tekercset feldaraboljuk, és úgy állítjuk össze, mintha ágas fa lenne.
Kovács Rita receptje.