Kávés piskóta:
- 15 dkg cukrot
- 4 tojássárgáját
- 1 csomag vaníliás cukrot kikavarunk, hozzáadunk
- 0,5 dl főtt kávét
- 20 dkg finomlisztet
- 1 csomag sütőport és
- a felvert tojásfehérjét
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben, 200°C-on tűpróbáig sütjük.
Vizes piskóta:
- 20 dkg cukrot
- 4 tojássárgáját kikavarunk, hozzáadunk
- 4 evőkanál vizet
- 1 csomag sütőport
- 16 dkg finomlisztet és a
- felvert tojásfehérjét
Ugyanúgy sütjük, mint a kávés lapot.
Krém:
- 6 dkg cappuccino port
- 3 dkg lisztet
- 1 evőkanál étkezési keményítőt
- 12 dkg cukrot
- 5 dl tejben sűrűre főzünk és kihűtjük
Közben
- 20 dkg margarint kikavarunk
- 20 dkg porcukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk
Ha a piskóták kihűltek, kettévágjuk őket. Alulra kávés piskóta kerül, megkenjük krémmel. Rátesszük az első sima piskótát, megkenjük krémmel, erre kerül a második sima lap, ezt is megkenjük, végül a második kávés. A maradék krémmel körbekenjük a tortát. Oldalát fehércsokoládé-reszelékkel megszórjuk.
Tetejére:
- 15 dkg vajat habosra kavarunk
- 10 dkg porcukorral és
- 1-2 evőkanál kókuszreszelékkel
Habzsákba töltjük, és tetszőleges formákat nyomunk a torta tetejére. Elég csak így díszíteni, de én még körberaktam narancsszeletekkel, amit aztán leöntöttem zselatinnal, viszont a narancsot csak másnap raktam a torta tetejére. Nem csömör és nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
Gondáné Andi receptje.