Ma elkészítettem megint a burgonyatekercset, mert a családnak nagyon ízlett. Módosítottam az alapanyagokon, de megint nagyon finom lett!
A tésztához:
- 50 dkg burgonya
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- 2 evőkanál vaj
- 2 nagy fej hagyma
A töltelékhez:
- 2 dl tejföl
- 5 db Mackó kockasajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 30 dkg sonka
- 30 dkg konzerv csemegekukorica
- bors, ételízesítő
- 10 dkg császárszalonna
A tetejére:
- tojássárgája
- köménymag
- piros darált paprika
- reszelt sajt
A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és megfőzzük. Ezután a vizet leöntjük róla, és burgonyatörőével összetörjük. Hozzá adjuk a lisztet, a tojást, a vajat és az előzőleg apróra vágott, olajon megdinsztelt hagymát. Alaposan
összedolgozzuk.
A töltelékhez a tejfölt összekeverjük a lereszelt sajttal és a fűszerekkel. A sonkát és a császárszalonnát apróra vágjuk, és olajon sütjük 10 percig.
Egy konyharuhát belisztezünk. és kinyújtjuk a burgonyamasszát. Rákenjük a tejfölt, rászórjuk a sonkaragut, majd az apróra vágott Mackó sajtot is. A két végét behajtjuk, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Olajozott tepsibe rakjuk, megkenjük egy tojássárgájával, rákenjük a darált pirospaprikát, majd megszórjuk köménymaggal és sajttal, és 180°-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.