- 2 kg burgonya
- 1 evőkanál só
- 6 tojás
- 5 dkg élesztő
- kevés tej az élesztő felfuttatásához
- liszt, amennyit felvesz
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és 1 evőkanál sóval megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és átnyomjuk burgonyanyomón. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és annyi lisztet, hogy a tészta sem túl lágy, sem túl kemény ne legyen. Pereceket formálunk belőle, hagyjuk 15 percig kelni, majd bő olajban kisütjük az első oldalát fedővel letakarva, a másik oldalát pedig fedő nélkül.
Lehet fogyasztani így sósan is, de aki szereti az édeset, illik hozzá a lekvár, mogyorókrém, porcukor, kinek mi a szimpatikus.
Badics Károlyé Ilona receptje.
Mária Bársonyné Dankovics mondta
Szeretek főzni, sütni, kísérletezni a süteményekkel, mindig keresek valami újdonságot, amit magam kísérletezek ki. Leírom aprólékosan az ifjú házi asszonyoknak. A családi recepteket is mind leírtam, mert még a déd- és a nagymamámtól maradtak rám. Olyan olcsó receptek, és finomak amit bárki elkészíthet és csak olyan receptek kerülnek az oldalamra, amit én is elkészítek a családomnak. Hobbim a szakácskönyvek gyűjtése, minél régebbi, annál értékesebb számomra. A honlapon is mindig megnézem a jobbnál jobb ötletes recepteket, mondhatom nagy élvezettel, hisz a hobbim a sütés!