Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- kevés tej
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 4 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 0,5 dl tej
Hab:
- 4 tojásfehérje
- 6 evőkanál cukor
Díszítés:
- cukrozatlan kakaópor
A tésztát összeállítjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe simítjuk. Kikeverjük a tölteléket, ami nagyon híg lesz, de nem kell megijedni, mert sütés közbe megszilárdul. Előmelegített, forró sütőbe tesszük. Eközben a tojásfehérjét a cukorral felverjük habnak, majd 20 perc sütés elteltével rásimítjuk a tésztára, ezután visszatesszük és még 10 percig tovább sütjük. Amikor kész, kakaóporral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Petes Andrásné receptje.