- 1 bögre mák
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 1 tojás
- 1 teáskanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- fél bögre olaj
- fél csomag sütőpor
- 2 alma, apró kockára vágva
A méréshez használt bögre mérete 3 dl. Összekeverem a lisztet a mákkal, hozzáadom a cukrot, fahéjat, sütőport és a citromhéjat, majd a tejet, a tojást, és az olajat. Robotgéppel összekeverem. Kizsírozok és kilisztezek egy kisebb méretű, de magasabb szélű tepsit, és beleöntöm a tésztát. Megszórom az almakockákkal. Közepes lángon addig sütöm, amíg a teteje egy kissé megbarnul. Közben párszor megszurkálom, ha a tűre (villára) nincs ráragadva tészta, akkor már megsült rendesen.
Czine Zsuzsanna receptje.