- 1 kg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg zsír
- 8 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 1/2 dkg só
A lisztet, a vajat, a zsírt és 8 dkg porcukrot elmorzsolunk. 1 dkg élesztőt a tejben felfuttatjuk és a tésztához keverjük. Hozzáadunk 1 tojást és a sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át (pl. éjszaka) pihentetjük. Utána a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és ízlés szerinti töltelékkel (mákkal, dióval) megtöltjük. Feltekerjük és zsírozott tepsibe rakjuk. Tojással megkenjük és 1/2 órán át meleg helyen tartjuk. Ezután ismét megkenjük, de ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás meg nem szárad (megrepedezik). Mérsékelten meleg sütőben 35-40 percig sütjük.