- 50 dkg mélyhűtött vajas tészta
- 50 dkg szilva
- 5 dkg dió
- 1 csomag (20 dkg) babapiskóta
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- őrölt fahéj
A megmosott szilvát magozza ki, vágja négybe. A diót durvára, a piskótát kisebb darabokra aprítsa. Keverje össze a negyedelt szilvával. Ízesítse a tölteléket cukros fahéjjal. A kiengedett vajas tésztát nyújtsa, alakítson ki belőle két téglalapot. Az egyik lapra terítse a tölteléket. A tészta szélét kenje végig a felvert tojással. A másik lapból vágjon ki késsel vagy derelyevágóval sakktáblaszerűen négyzeteket, hogy rácsos legyen. Borítsa a töltelékre, a széleket nyomkodja jól össze. Kenje át az egészet tojással, süsse pirosra.
A mélyhűtött tésztát szobahőmérsékleten engedje fel, csak utána dolgozzon vele. Zamatos lesz a rétes, ha muskotályos szilvából készíti. A szilvát helyettesítheti körtével vagy almával. Ha túl leveses a gyümölcs, a babapiskóta mellé még adagoljon egy evőkanálnyi zsemlemorzsát.