- 1 dl olvasztott vaj vagy finom étolaj
- 1 teáskanál vanília
- 1 dl finom búzaliszt
- 2 dl méz
- 6 dkg étcsokoládé
- 2 tojás
- 2 dl apróra vágott dió
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
Egy kis edényben lassú tűzön olvasszuk egybe a csokoládét, a vajat, a sót és a vaníliát, állandóan kevergetve közben, hogy jól elkeveredjenek, majd vegyük le a tűzről. Most keverjük bele a mézet, a lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá a tojásokat is, és jól verjük fel. Végül keverjük bele a diót, és az egészet öntsük egy kivajazott, kb. 22 × 22 × 5 cm-es tepsibe. 160°C-os sütőben süssük kb. 35-40 percig, illetve addig, míg a közepében vékony késsel, vagy kötőtűvel végzett „szúrópróba” azt nem mutatja, hogy jónak találtuk. Hagyjuk lehűlni, mielőtt kb. 4 × 4 cm-es darabokra felvágnánk. Aki szereti, porcukorral is meghintheti.
Lahi receptje.
Kép forrása: Abroszravaló