- 16 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 tojás
- 30 dkg rétesliszt
- 1 kg sárgabarack
A vajat a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát egy közepes nagyságú, kivajazott tepsibe simítjuk. A kimagozott, negyedekbe vágott barackot egyenletesen elosztjuk a tetején, és előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Amilyen egyszerű, olyan finom. Más gyümölccsel is elkészíthető, pl.: ribizlivel, meggyel, cseresznyével, szilvával, de sárgabarackkal a legfinomabb!
Egri Diána receptje.