A tésztához:
- 32 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1/2 csomag sütőpor
- 18 dkg margarin
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csipet só
- 50 dkg barack kipürésítve (más gyümölcs is lehet)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kivajazott tepsibe tesszük (25 × 39 cm-es), és 10 percig elősütjük. A tojásokat a cukorral kikeverjük, majd belekeverjük a lisztet és a barackot is. A tészta tetejére öntjük és tűpróbáig sütjük. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt tésztára simítjuk. A csoki fehér csoki cukordrazséval.
Egyszerű, finom süti.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!