A tésztához:
- 16 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 tojás
- 30 dkg finomliszt
- 1 db vegyszermentes citrom reszelt héja
- 60 dkg sárgabarack
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál baracklé
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük 10 perc alatt elektromos habverővel. A vajat mikróban felolvasztjuk és hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd hozzákeverjük a citrom reszelt héját is. Egy 20 × 30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztamasszát belesimítjuk.
A barackot megmossuk, héját lehámozzuk, majd negyedekbe vágjuk és a tészta tetején elosztjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt, vagyis tűpróbáig világosra sütjük. A mázhoz a porcukrot a baracklével a cukor felolvadásig keverjük, majd a kihűlt sütemény tetejére tesszük. A mázat hagyjuk megszáradni, utána szeletelhető.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!