Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3,2 dl tej
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál só
- 2-3 evőkanál cukor
- 8 dkg olvasztott vaj vagy étolaj
- 3 dkg élesztő
Töltelék:
- mirelit sárgabarack, szilva
Meghinteni:
- fahéjas porcukor
A tészta hozzávalóit a szokásos sorrendben (először a folyadékok, utána a liszt, tetejére az élesztő) a kenyérsütőgép tartályába tettem az olvasztott vaj kivételével, majd beindítottam a dagasztó programot. Az olvasztott vajat a sípszó jelzésekor öntöttem hozzá, és hagytam végigfutni a programot. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrtam és fél centi vastagra kinyújtottam. Nagyméretű (9 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval köröket szúrtam ki. Kicsit meghúzgáltam ovális formára és mindegyik közepébe egy fél mirelit barackot vagy szilvát tettem (a mirelit gyümölcsöket nem olvasztottam ki teljesen, hogy ne áztassa el a tésztát a levük). A tésztakör két oldalát bemetszettem egyenesen két oldalon és ezeket a füleket egymásba fűztem a gyümölcs felett. Kis tejben porcukrot kevertem el és ezzel kentem le a tésztát, majd 20 percet a tepsiben kelesztettem, amíg 220°C-ra előmelegítettem a sütőt, majd alsó-felső lángon 40 perc alatt szép pirosra sütöttem. Fahéjas porcukorral meghintve tálaltam.
Tortafüggő Marisz receptje.