Tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 4 dkg kakaópor
Krémhez:
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 nagy banán
Tészta elkészítése: A tojássárgáját ki kell keverni cukorral, hozzá kell adni a szódabikarbónát és a kakaót, majd a tojásfehérje felvert habját. Zsírozott-lisztezett tepsiben kell sütni. A tészta alsó felületére vigyázni kell, mert az lesz majd felül, szépnek kell maradnia, sértetlennek.
Krém elkészítése: A tojást liszttel, tejjel el kell keverni és felfőzni. Addig a margarint a porcukorral kikeverhetjük. Ha kihűlt a főzött krém, hozzáadjuk a margarinos kikevert krémet, és két részre osztjuk. Az egyik felébe kakaót keverünk, a másikba vaníliás cukrot.
Összeállítása: A tésztára rákenjük a fehér krémet, majd erre a barnát. A süti szélére csíkban felsorakoztatjuk a banánokat, a tésztát szorosan feltekerjük, és egy estére hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a tetejét porcukrozzuk, majd kb. 1 cm szélesre szeleteljük. Látványban is guszta, de ízre még jobb! Jó sütést!
Baráthné Kocsis Erika receptje.