- 5-6 db banán
Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- sütőpor
Krém:
- 3,5 dl tej
- 1 csomag pudingpor (bármilyen ízű lehet, de a legjobb a tejszínízű)
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Máz:
- olvasztott csokoládé
A tepsinket fóliával vagy sütőpapírral kibéleljük, a banánt karikára szelve belerakjuk. 6 tojásból piskótatésztát készítünk, és a banánra öntjük. Előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd a sütőt egy perc múlva mérsékeljük. Ha a tészta megsült, kiborítjuk a tepsiből, eltávolítjuk a fóliát (vagy a sütőpapírt), és a kihűlt tésztára a következő krémet kenjük: a pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük, és ha kihűlt a habosra kevert vajjal szépen elkeverjük. A sütit bevonhatjuk csokival, de az is jó, ha a tetejére reszeljük.
Nagyon mutatós és finom sütemény. Ha valaki nem szereti a banánt, más gyümölccsel is helyettesíthető (pl. alma, ananász stb.).
Szabókiné Jung Andrea: „Most féladag tésztát készítettem egy kisebb méretű kerek formában, de krémből több lett, mint fele, így bőségesen jutott a süti bevonására is. Legközelebb másféle gyümölccsel is kipróbálom, finom, egyszerű.”