Edina unokám mindig Banános elefántkönnycseppet kér, de mivel a piskótaroládom nem úgy sikerült, ahogy szeretném, helyette ezt találtam ki. Majdnem olyan ízű lett, mint az, és az a fő, hogy nagyon ízlett neki is! 🙂
Tészta:
- 10 tojásból piskótát sütöttem nagy tepsiben
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 15-20 dkg margarin
- vanília aroma
- 2 banán + 2 felkarikázva
A tejben a pudingot sűrűre felfőztem ízlés szerinti cukorral. Amikor langyosra hűlt, kb. 15-20 dkg margarint kevertem bele, majd egy kis vanília aromával ízesítettem. Ezeket habosra kevertem, majd 2 banánt villával összetörtem, és a kész krémhez adtam.
Ezzel töltöttem meg a kettévágott piskótát, egy kis krémet hagyva a tetejére is. Középen a krém tetejét karikára vágott banánnal raktam ki, és úgy rá a másik lap, majd a maradék krémet a tetejére kentem.
Farkasné Joó Ibolya receptje.