Tészta:
- 6 tojásból piskótát sütünk
- a tésztába 1 evőkanál kakaót keverünk
Sütés után a tésztát hosszában kettéhajtjuk úgy, hogy a közepébe sodrófát teszünk, és úgy hagyjuk kihűlni.
Krém:
- 2,5 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
Sűrűre főzzük. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt, főzött krémmel összekeverjük. Egy egész banánt tányérban jól összetörünk és apránként a krémhez keverjük. A krémet a tésztára kenjük, két egész banánt a tészta közepére fektetünk, majd csepp alakúra összehajtjuk, mint ahogy a sodrófa is benne volt korábban, amíg hűlt. Ezután csokoládémázzal bevonjuk.
Máz:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál tej – mindezt felfőzzük
Farkasné Joó Ibolya: „Én annyi változtatással készítem a képen, hogy nem kakaós, hanem sima piskótát sütök. Az unokám nem szereti a csokimázat, ezért a saját krémjével kenem meg a tetejét. Így is imádják a kicsik, sőt, a nagyok is!”