A tésztához:
- 18 dkg vaj
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 3 banán
- 27 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg csokoládé
A bevonathoz:
- 10 dkg kakaós tejcsokoládé + 1 evőkanál olaj
- 5 dkg étcsokoládé + 1 teáskanál étolaj
A banánokat kipürésítjük, majd az olvasztott, de nem meleg vajjal, a porcukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A csokoládét durvább darabokra vágjuk vagy reszeljük. A lisztet a sütőporral és a darabos csokival összekeverjük és a masszához óvatosan hozzákeverjük. Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, a tetejét elsimítjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A kétszínű csokoládékat az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük. A világosabb bevonóval a kihűlt süteményt bevonjuk, majd a sötétebbiket rácsurgatjuk és vékony kés segítségével a barna csokiba mintákat rajzolunk tetszés szerint.
Nagyon finom, gyors sütemény. Jó étvágyat hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!