- 2 csomag réteslap
- 80 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 1 kg kristálycukor
- 7 dl víz
- 1 db citrom
Kicsit kivajazott tepsibe, amibe pont elfér a réteslap így rétegezünk: 2 réteslapra egy jó marék darált dió. Ezt addig ismételjük, amíg a réteslap tart. Egy réteg lapot félreteszünk. A dióba nem kell semmi, csak szárazon a lapok közé szórjuk. Elektromos késsel így szárazon fölszeleteljük, majd a 10 dkg olvasztott vajat a közöttük levő résekbe adagoljuk. Ha kész, az egy félretett réteslappal letakarva lassan sütjük. Gázon 4-es fokozat 35 perc. Közben sűrűre főzzük a szirupot (7 dl víz, 1 kg cukor és egy citrom felszeletelve), ez kb. fél óra. A megsült tésztáról levesszük a takaró réteslapot, és a szirupot is langyosra hűtve szépen rámeregetjük egyenletesen, hogy a résekbe is jusson. Másnapra lesz jó!
Jó tömény édesség, nem lehet sokat enni belőle, de nálunk kedvenc. Elektromos kés helyett lehet csak simán vágni de úgy nehezebb.
Gátfalviné Dani Mária receptje.