A tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 dl lefőzött feketekávé
- fél csomag sütőpor
A tészta meglocsolásához:
- 1 dl elkészített cappuccino
A krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mogyorós cappuccino por
- 1 dl rum
- 1 dl tejföl
A tésztához a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, belekeverjük a sárgákat és a többi alapanyagot, majd jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt, 35 × 27 cm-es tepsiben 200°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a cappuccino port, a rumot, végül a tejfölt. A kihűlt tésztát locsoljuk meg 1 dl cappuccinoval és kenjük rá a krémet. Ízlés szerint díszíthetjük, én tejszínhabmintát tettem rá, de lehet olvasztott csokoládéval leönteni, vagy csokireszelékkel leszórni.
Jó étvágyat!
Váradi Istvánné receptje.