A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 2 tojássárgája
- reszelt citromhéj
- 5 dkg vaj
A tetejére:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Az élesztőt fél dl tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóival a szokásos módon ledagasztjuk, duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, kinyújtjuk, kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk. A kuglófformát vajjal kikenjük. A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és így rétegezzük, míg el nem fogy. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük. Vaníliaöntettel tálaljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!