Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 3 dl tej
- 2 tojássárgája
- reszelt citromhéj
- 5 dkg vaj
A szóráshoz:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
Vaníliamártás:
- 5 dl tej
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 4-5 dkg cukor ízlés szerint
- 2-3 dkg vaj
Az élesztőt fél dl tejben, 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóival a szokásos módon ledagasztjuk, duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk. Egy 26 cm-es tortaformát vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk. A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, rétegezzük míg el nem fogy. Sütjük. Vaníliamártással tálaljuk: az elkészítéséhez a hozzávalókat kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük. Ha a vaníliamártásunk besűrűsödik, akkor tejjel hígíthatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!