Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál étolaj
- 1 pohár natúr hámozott, pirított napraforgómag
Krém:
- 5 dl víz
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
Díszítés:
- 2 tojásfehérje
- 3 evőkanál cukor
- ételszínező
A tésztát úgy készítjük el az alapanyagokból, mint a piskótát szokás. Sütés után kettévágjuk. A pudingból vízzel csokoládékrémet főzünk, a vajat kikeverjük a cukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A kész krémet a tészta közé kenjük, valamint a tetejét is bevonjuk bele. A díszítéshez tojásfehérjéből, cukorból és ételszínezőből gőz fölött kemény habot verünk, majd tortadísz-kinyomóval díszítjük.
Gyorsan és sok variációval elkészíthető finom sütemény. Nekünk nagyon ízlett!
Bányász Jánosné receptje.