Tészta:
- 5 tojás
- 10 dkg porcukor
- 13 dkg liszt
- 4-5 g sütőpor
- 2 evőkanál víz
Ebből háromszoros mennyiséget veszek és három lapot sütök belőle.
Krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 7, 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg teavaj
- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
És még:
- 2 doboz ananász kompót
A tészta hozzávalóiból három lapot sütök egy 35 x 40 centiméteres tepsiben. A krémhez a pudingot megfőzöm a szokásos módon, majd kihűtöm és hozzákeverem apránként a teavajjal, porcukorral, margarinnal habosra kevert porcukorhoz. Két doboz ananász kompótot leszűrök, és 45-50 db ananászt félre teszek a díszítéshez. A többi ananászt összevágom apróra, majd belekeverem a pudingos-vajas krémbe. Mielőtt beletenném az ananászt, veszek ki a krémből egy keveset, amit a sütiszeletek díszítésére és a süti tetejére fogok használni.
Összeállítás:
sárga lap-pár kanál kompót lé-krém-sárga lap-kompót lé-krém-sárga lap-vékonyan krém.
A sütit beteszem a hűtőbe dermedni, majd szépen felszeletelem. Minden szeletre teszek egy db ananászt, tortadíszítő csővel díszítem és olvasztott csokival meglocsolom.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.