A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 150 gr natúr joghurt
- 2-3 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tej
- pici só
- 0,5 dl olaj
A szóráshoz:
- porcukor, gyümölcsök
A sütéshez:
- olaj
Egy tálban tesszük a lisztet, sót, szódabikarbónát, és a cukrot. Hozzáadjuk a tojást, tejet, joghurtot,j ól összedolgozzuk. Sűrű tésztát kapunk.
A palacsintasütőt megmelegítjük, olajat teszünk bele, és egyesével kisütjük a palacsintát. Egy kicsit vastagabbra kell sütni, mint a hagyományos palacsintát. Egymás tetejére tesszük és mindet beszórjuk porcukorral.Tetejére gyümölcsöt teszünk. Erre most szamóca, málna és ribizli került, fagyasztott gyümölcsök voltak.
Kiss Imréné receptje.