Tészta:
- 125 g vaj
- 125 g cukor
- 250 g liszt
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
Ha kész a tészta, a formába nyomkodjuk (az edény aljára és peremére, jó magasan). 2,5 dl borból, 250 g cukorból és 2 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk. Két és fél, vagy három közepes méretű almát meghámozunk, és finomra szeleteljük, majd belekeverjük a boros pudingba. Ezt a tésztára öntjük. A sütési idő másfél óra 175°C-on, a tortát éjszaka hűlni hagyjuk. 2 pohár tejszínt felverünk, és fogyasztás előtt a süteményre öntjük. Kakaóval ízesítjük.
A kakaót szűrőn keresztül szitáljuk. Nagyon finom.
Dr Aracsi Józsefné Irén receptje.