Az omlós tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 12 dkg hideg vaj
A töltelékhez:
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 dl tejszín
- 5 dkg mazsola
- 50 dkg savanykás alma
A lisztet a cukorral, a sóval, a vajjal és 2-3 evőkanál jéghideg vízzel összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hideg helyre tesszük. Közben a túrót lecsöpögtetjük, áttörjük, azután a pudingporral és a cukorral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tojássárgákat és a mazsolát a túrós masszához keverjük, majd belekeverjük a tojáshabot és a tejszínhabot. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedekre vágjuk, majd hasábokra metéljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és a kivajazott formát kibéleljük vele. A maradék tésztából széleket formálunk, és a tortaforma oldalát is kibéleljük. A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk. Az üregbe betöltjük a túrómasszát, egyenletesre simítjuk a tetejét, és belenyomkodjuk az almahasábokat. 1 óra 15 percig sütjük.