Tészta:
- 30 dkg margarin
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- tejföl szükség szerint
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- ízlés szerint cukor vagy méz
- őrölt fahéj
- 5 dkg darált dió
A tészta lekenéséhez:
- 1 tojássárgája
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem akar összeállni, kevés tejföl hozzáadásával összeállítjuk a tésztát. Két részre osztjuk. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, cukorral, fahéjjal megpároljuk. A tészta felét egy 25×39 cm-es tepsibe terítjük, megszórjuk darált dióval, a kihűlt tölteléket rátesszük, elsimítjuk, majd a másik fele tésztával befedjük és tojássárgával lekenjük. A tésztát villával megszurkáljuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!