- 1 dl margarin vagy vaj
- 2 dl méz
- 2 tojás
- 3 dl finomliszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 3 dl finomra metélt hámozott alma
- 2 dl finomra aprított, kimagozott datolya
- 1 dl mazsola
- 1 dl apróra vágott dió
- 5 dl hántolt zab
Verjük fel a lágy margarint (vagy vajat), majd állandó verés közben, vékony sugárban adjuk hozzá a mézet. Ezután verjük bele a tojásokat is. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fűszereket, majd ezt a keveréket adjuk a nedves hozzávalókhoz. Amikor alaposan elkeveredett, adjuk még hozzá az almát, a datolyát, a diót és a zabot. Teáskanalanként adagoljuk a keveréket egy vékonyan megzsírozott tepsibe úgy, hogy ne érjenek össze. 175°C-on süssük mintegy 10 percig. 40-60 db lesz belőle.
Azon melegében a legjobb, de kihűlve is finom. Hűtőben, pléhdobozban több hétig is eláll.
Lahi receptje.