A tészta hozzávalói:
- 6-7 db savanykás alma
- kristálycukor
- őrölt fahéj
- 15 dkg vágott dió
- 25 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg marcipánmassza reszelve
A díszítéshez:
- 5 dkg olvasztott csokoládé (el is maradhat)
Továbbá:
- 25 × 39 cm-es tepsi
- kb. 10 dkg vaj a tepsi kikenéséhez:
A tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral, majd rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt almaszeleteket. Újonnan megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután pedig a darabos dióval. 200°C-ra melegítjük a sütőt és betesszük karamellizálódni addig, míg a piskótánkat elkészítjük (kb. 15 perc). Az egész tojásokat a cukrokkal és az olvasztott vajjaj keverőgéppel habosra keverjük (kb. 8-10 perc), hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet és a reszelt marcipánmasszát. A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált almára, és megsütjük 170°C-on kb. 30 perc alatt. A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk, így az almás-diós rész kerül felülre. A csokit mikróban felolvasztottam és a süteményt lecsurgattam.
Egyszerű, finom süti. A marcipánt én készítettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!