Tészta:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 10 dkg dió
- 20 dkg porcukor
- 1 kg alma
- őrölt fahéj
- 1 citrom leve
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ha lágy lenne, lehet még lisztet hozzáadni. Két részre osztjuk, és kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe tesszük, megszórjuk a dió felével, ráterítjük a lereszelt, ízesített almát, majd megszórjuk a dió másik felével, és beborítjuk a tészta másik felével, amit villával megszurkálunk. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.