- 7 tojássárgáját
- 30 dkg cukorral habosra kavarjuk, hozzáadunk
- 7 evőkanál Maci kávéport
- 7 evőkanál forró vizet
- 1 citrom levét (ez el is maradhat)
- hozzáadunk még 20 dkg lisztet
- 1 csomag sütőport, végül a
- 7 tojásfehérje keményre vert habját – összedolgozzuk, majd megsütjük
Krém:
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál liszt keverékéből sűrű krémet főzünk
Ha kihűlt, hozzákeverjük a sárga krémet:
- 3 egész tojást
- 9 evőkanál cukorral gőz fölött habverővel sűrűre főzünk
- hozzáadunk még 25 dkg margarint és
- egy csomag vaníliás cukrot
A tésztát kettévágjuk, és háromnegyed rész krémmel megtöltjük. A maradék krémet a tetejére simítjuk. 15 dkg diót összedarabolva megpirítunk, a krémre szórjuk. 1 tojásfehérjét 4 evőkanál porcukorral, 1-2 evőkanál kávéval jól kikavarunk, és a tetejére csorgatjuk.
Zsuzsi óvónéni receptje Magyarcsanádról.
Kép forrása: MyTaste