- 35 dkg liszt
- 1 mokkáskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 1 evőkanál étolaj
- kb. 2 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 8 db virsli (frankfurti)
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral a tejben, majd hozzáadjuk a többi anyagot, és közepesen kemény tésztát gyúrunk. Hideg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, 25 × 35 cm nagyságúra sodorjuk, beletesszük a tepsibe, és derelyevágóval a hosszabb oldalát kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk úgy, hogy a szélénél 2 cm-t elhagyunk. A 8 db frankfurti virslit hosszanti irányban elvágjuk, és a tésztacsíkok közé behúzogatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd 180°C-on kb. 15 percig szép pirosra sütjük.
Nagyon fincsi különböző ízesítésű virslivel is, újhagymával, mustárral, kinek mi ízlik! Jó étvágyat! 🙂
Réti Andrásné Judit receptje.