Sütemény:
- 2 dl kukoricaliszt
- 1 dl finomliszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 1/8 teáskanál reszelt szerecsendió
- 3/4 teáskanál só
- 2 dl 20 %-os tejföl
- 3 evőkanál méz
- 3 evőkanál víz
- 2 tojás, jól felverve
- 3 evőkanál olvasztott vaj
Málnavaj:
- 2 dl friss málna
- 2 evőkanál víz
- 1,5 evőkanál kristálycukor
- 1 dl sótlan vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál málnalikőr
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Keverjük egybe a száraz hozzávalókat. Ehhez adjuk aztán a tejfölt és a maradék hozzávalókat. Alaposan keverjük össze, majd adagoljuk a papírral kibélelt tésztasütő formákba. Kb. 20 perc alatt sül aranybarnára. Lassú tűzön forraljuk a málnát, a vizet és a kristálycukrot kb. 5 percig. A keveréket ezután szűrjük egy kis tálba. Innen öntsük a keverőgépbe, ahova már beletettük a vajat, a porcukrot és a málnalikőrt is. Addig keverjük, míg lágy, sima nem lesz. Innen már csak a kis felszolgáló tálkába kell tennünk, lefednünk és jól behűtenünk legalább egy óra hosszat, mielőtt felszolgálnánk a kukoricasütihez.
Lahi receptje.