- 4 dl korpás búzaliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál só
- 1 dl apróra vágott dió
- 1 dl mazsola
- 2 tojás
- 1/2 dl narancslé
- 1 dl étolaj vagy finom napraforgóolaj
- 1 dl méz
- 1 teáskanál vanília
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- 2 dl reszelt sárgarépa
Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót, a diót és a mazsolát, majd tegyük félre egy időre. Egy kisebb tálban most alaposan keverjük össze a tojásokat, a narancslét, az olajat, a mézet, a vaníliát és a narancshéjat, majd adjuk az egészet az előbb megkevert száraz hozzávalókhoz. Ekkor keverjük csak bele a sárgarépát, míg át nem nedvesedik.
Angliában a tésztát zsemlényi darabokban sütőlapon vagy sűrű fémrácson sütik aranybarnára, majd félbevágják, és pirítósként szolgálják fel. Amerikában ezzel szemben kivajazott sütőformákba töltik, és ha elkészült, ezekből kiborítva, azon melegében fogyasztják.
Lahi receptje.