A tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- kevés só
A töltelékhez:
- 2 dl tejszín
- 25 dkg túró
- 1 evőkanál összevágott mentalevél
- 2 evőkanál cukor
- 50 dkg szőlő
A díszítéshez:
- mentalevél
A tojássárgáját két evőkanál langyos vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverem. A fehérjét a sóval habbá verem, és a sárgájához adom, aztán jöhet a liszt, a keményítő és a sütőpor is. Sütőpapírból félköröket vágok ki, majd ezeket egy sütőlapra helyezem. A tésztát rákenem, és előmelegített sütőben 180°C-on 5 percig sütöm. Ha kihűlt, eltávolítom a sütőpapírt, és tölcsért formálok a piskótából, majd ezeket poharakba helyezem. A töltelékhez összekeverem a cukrot, a túrót, a mentát és a habbá vert tejszínt. A szőlőt megmosom, a szemeket félbevágom, a magokat eltávolítom. Végül a túrós masszát egy habzsákból a tölcsérekbe töltöm, mentalevéllel díszítem.
Kovácsné Pozsár Mónika receptje.