- 15 dkg vaj
- 25 dkg áttört túró
- 20 dkg porcukor
- 4 tojás
- egy csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl tejföl
- egy fél citrom reszelt héja
- 25 dkg sima liszt
- 1,5 kg szilva
- egy csipetnyi fahéj
- 3 evőkanál kristálycukor
- porcukor meghinteni
- sütőpapír a tepsihez
A kézmeleg vajat habosra keverjük egy csipet sóval, reszelt citromhéjjal és szitált porcukorral, apránként hozzáadjuk a túrót és a tojásokat, majd újra habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt és a vaníliás cukorral összeszitált lisztet is, majd sima masszává dolgozzuk össze. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A szilvát megmossuk, leszedjük a szárát, kimagozzuk és félbevágjuk. A túrós masszát a tepsiben elsimítjuk, sűrűn beterítjük szilvával, megszórjuk fahéjjal és kristálycukorral, majd előmelegített sütőben 190 ºC-on kb. 45 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, meghintjük porcukorral majd adagokra vágjuk.