- 2 dkg élesztő
- 7,5 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 50 dkg liszt
- 7,5 dkg puha vaj
- csipetnyi só
- 2 tojás
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 10 dkg cukor
- 2,5 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg mazsola
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- 10 dkg cukor
- 15 dkg vaj
Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 teáskanál cukorral, kevés tejjel elkeverve 15 percig pihentetjük. Tálban alaposan összekeverjük a 25 dkg lisztet, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a vajat, a megmaradt cukrot és a sót. A fennmaradó lisztet hozzágyúrjuk, és ha szükséges, még egy kevés lisztet hozzáadunk. A tésztát letakarva 45 percig állni hagyjuk.
Közben a tojásokat szétválasztjuk, az áttört túrót összekeverjük a cukorral, a tojássárgákkal és a keményítővel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a megmosott mazsolával együtt hozzákeverjük a túrós masszához. A kelt tésztát még egyszer jól átgyúrjuk, és egy kikent tepsibe nyújtjuk. A túrókrémet rákenjük a tetejére, a sütőt 200°C-ra felhevítjük, a lisztet összemorzsoljuk a mandulával, a cukorral és a vajjal, majd elosztjuk a túrókrém tetején. A süteményt 30 percig sütjük, majd a sütőben 10 percig hagyjuk pihenni.