A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 4 dkg élesztő
- 4 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- csipet só
A kiflik lekenéséhez:
- 1 felvert tojás
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 12 dkg cukor
- 1 dl tejföl
- 3 dkg búzadara
- mazsola
- reszelt citromhéj
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal, a tojással és pici sóval összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt. A tésztát jól összedolgozzuk, 3 db cipót formálunk belőle és 1 órára hidegre tesszük pihenni. A cipókat kerekre kisodorjuk, 8 cikkre vágjuk és az összekevert töltelékkel megtöltjük. Kifliformára feltekerjük, tojással lekenjük és kivajazott tepsibe rakjuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Sütés előtt már nem kell pihentetni. 24 db kiflink lesz ebből a mennyiségből.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!