- 4 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl langyos méz
- 10 dkg puha vaj
- 8 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- kicsi őrölt fahéj
- kevés szegfűszeg
- 4 tojásfehérje kemény habja
- 5 dkg mazsola
- 4 db Túró Rudi
A tojássárgákat a cukorral, a mézzel és a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a mazsolát, a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a tojások kemény habját. Egy őzgerincformát kivajazunk, lisztezünk. A tészta egyharmad részét beleöntjük, a 4 Rudit ráfektetjük, 2-2 db-ot hosszában egymás mellé, majd befedjük a maradék tésztával. Előmelegített sütőben készre sütjük, majd ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal. Csokimáz helyett porcukorral meghintve is mutatós.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!