Vajas tészta:
- 45 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 1 dkg só
- 1 cl ecet
Töltelék:
- 60 dkg tehéntúró
- 1,5 dl tejföl
- 5 dkg mazsola
- 4 db tojás
- 2 g vaníliás cukor
- 2 g citromhéj
- 15 dkg cukor
A vajat 10 dkg liszttel összegyúrjuk, a többi lisztből a só, ecet és víz hozzáadásával rétestésztát készítünk. Kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk és a liszttel összegyúrt vajat a közepébe helyezzük és a tésztába becsomagoljuk, de minden hajtogatás között legalább fél óráig pihentetjük. A túrót áttörjük a tojássárgájával, cukorral, mazsolával, vaníliával elkeverjük, a tojásfehérjét habnak felverjük és a töltelékbe keverjük. A kész vajas tésztát fél cm vastag téglalap formára nyújtjuk, majd a tészta közepére helyezzük a tölteléket. A tésztát egymásra hajtogatjuk, tojással megkenjük, jó meleg sütőben sütjük. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk.