A tésztához:
- 400 g finomliszt
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 evőkanál étolaj
- 150 ml tej
- 200 ml víz
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 2,5 dkg élesztő
Tetejére:
- szezámmag
- lenmag
- napraforgómag
- tökmag
- zabpehely
A tésztához való alapanyagokból kelt tésztát készítünk. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval is eldolgozzuk. Könnyű, az edény falától elváló tésztát kapunk. Kenyérsütőgépben is elkészíthetjük a tésztát.
A megkelt tésztából vizes kézzel darabokat tépünk le, amelyet meghempergetünk a magokkal teli tálban. Bagetté formáljuk őket, amelyet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk. Még 15 percig hagyjuk őket kelni, végül előmelegített sütőben 200°C-on megsütjük.
Sándor Andrea a Receptnaplójából küldte el nekünk ezt a nagyszerű receptet.