Tészta:
- 4 tojásos piskótalapot sütök
Krém:
- 10 dkg porcukor
- 6-7 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg málna
- 4 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
A piskótát a legnagyobb sütőpapíros tepsiben sütöttem, ami 40 × 34 cm-es. Amikor kihűlt, 3 egyenlő lapra vágtam. A 10 dkg porcukrot egy kisebb edénybe tettem és felolvasztottam. Az olvadt forró cukrot két lapra kanállal ráfolyattam, a harmadikra nem tettem, mert az lett a felső lap. A tejszínt 2 kanál porcukorral habbá vertem. A másik 10 deka porcukrot is felolvasztottam és beletettem a darált diót, egy-két pillanat múlva pedig margarinnal lekent márványlapra kiöntöttem, kihűtöttem és összetörtem. Az összetört grillázst a felvert tejszínhab 2/3 -ába beleforgattam, majd ezzel a krémmel a cukros lapokat megkentem. Rátettem a harmadik lapot, ezt pedig tejszínhabbal vontam be. Az egy harmad tejszínbe málnaszörpöt tettem, és ezzel színeztem. A tetejét málnaszemekkel díszítettem.
Nagy sikere volt, finom és szép sütemény. A grillázs valami isteni benne, a málnaszemekkel csodás ízt ad!
Domján Mária receptje.