
Tészta:
- 20 dkg liszt
 - 8 dkg zsír
 - 8 dkg cukor
 - 1 csipet só
 - 1 késhegynyi szódabikarbóna
 - 2 tojássárgája
 - 1-2 evőkanálnyi tejföl, amit a tészta felvesz (inkább keményebb legyen)
 
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, 1/3 részét hűtőbe tesszük és jól lehűtjük, hogy majd tudjuk reszelni.
Töltelék:
- 1 kg szilva (kicsit megpároljuk)
 - 10 dkg cukor
 - 5 dkg morzsa
 - 10 dkg darált dió
 - 1 kávéskanál fahéj
 
A töltelék összeállításához az anyagokat a megpárolt szilvához keverjük. A tésztát egy 24 cm tortaformában elősütjük, morzsával megszórjuk, rátesszük a tölteléket, ráreszeljük a lehűtött tésztát, majd 180°C-on készre sütjük, ez 15-20 perc. Tálalás előtt fahéjas porcukorral megszórjuk. (Tepsiben is készíthetjük, akkor dupla adag legyen!)
Nagyon finom!!
Réti Andrásné Judit receptje.










