- 20 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl tej
- magozott, felezett szilva (a mennyiség sincs meghatározva)
A tésztához habverővel jól kikeverjük a cukrot, a tojásokat és a margarint. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Tetszés szerinti gyümölcsöt
tehetünk rá, amit egy kicsit belenyomkodunk.
Szilvával készítve kevés fahéjat összekavarunk valamennyi porcukorral, ezt a félbevágott szilvákra szórjuk, és jól összeforgatjuk. A tésztát kirakjuk vele, majd 180°C-on megsütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a tetejét.
Kiss Imréné Magdi receptje.