- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 5 dkg élesztő
- 1 kg liszt
- kevés só
A langyos tejben felolvasztjuk a margarint. A tojást, az élesztőt, a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a tejet. A lisztet és a sót is beletesszük. Összegyúrjuk, fél órát kelesztjük, majd három részre osztjuk. Mindegyikből 3 fonatot sodrunk, és összefonjuk. Kivajazott tepsibe téve (a 3 elfér egy tepsiben) még kelesztjük egy fél órát. A tetejét tojássárgájával lekenjük, 160-180°C-on kb. fél óra alatt megsütjük.
Vass Lászlóné készítette el Hegyi Istvánné Anna receptje alapján. Köszönet a receptért!
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!