A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1,25 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 1/2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 0,375 dl olaj
A lekenéshez:
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál liszt
- víz
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalót összedolgozzuk, és hagyjuk, hogy keljen egy kicsit. A tésztából hosszú hurkákat gyúrunk, melyből szíveket formázunk és annak függvényében, hogy mennyire ropogósra szeretnénk a szívecskéket, 180 vagy 200°C-on elkezdjük sütni.
Közben 1 evőkanál sóból és 1 evőkanál lisztből annyi víz hozzáadásával, hogy tejfölsűrűségű legyen masszát keverünk, majd 10 perc múlva lekenjük a sütőben lévő szívecskéket ezzel a keverékkel. Addig hagyjuk a sütőben, amíg egy kis színt kap.
Zitko Szilvia receptje.