- 1 kg apróbb kockára vágott illatos sárgadinnye
- 2 citrom leve
- 30-40 dkg cukor
Összekeverjük egy uborkásüvegben, lekötjük. 3-4 napig napos helyre állítjuk. Ha túl erős a napsütés, akkor vigyük néhány óra után félárnyékba! Nagyobb lyukú gézbe, vagy nagyon-nagyon elmosott tésztaszűrőbe öntjük, lecsepegtetjük. A levet – tartósítószerrel kevert forró vízzel kimosott – palackokba töltjük, nagyon pici tartósítószert teszünk rá, lekötjük (mint a paradicsomlevet) és kidunsztoljuk – kb. 15 percig lassan forralva. A vízben hagyjuk kihűlni. Nem tudom, meddig áll el, mert nálunk mindig hamar elfogy, bár többször is megkíséreltem az elrejtését.
A pépből – magában, esetleg más gyümölccsel, pl. málnával keverve – dzsemet főzünk.