- 25 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- só
- 20 dkg préselt sonka
- 20 dkg reszelt sajt
- pár szelet piros/zöld húsospaprika savanyúság
A margarint tíz evőkanál vízzel felfőzzük, beleöntjük a lisztet és a tűzről levéve jól elkeverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat és kevés sót. Ezt a masszát jól kivajazott tepsiben egyenletesen elkenjük. Nagyon forró sütőben kb. 10 percig sütjük, majd nedves konyhakendőre borítjuk. A tésztát vékony sonkaszeletekkel betakarjuk, a sajtot ráreszeljük, hosszú vékony csíkokat vágunk a piros és zöld savanyúságból és rátesszük a sajtra, a tészta hosszú oldalával párhuzamosan, majd az egészet szorosan feltekerjük. Visszatesszük még pár percre a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon, ha kihűlt felszeleteljük, mint a bejglit.
Előételnek kitünő. Jó étvágyat!
Anikó receptje.